Verhuizen, welke verzekering kiest u?

Mike avatar

Mike op 27-06-2015

Als u gaat verhuizen is het aan te raden om te controleren of u een verhuisverzekering heeft. Het is namelijk niet uitgesloten dat er iets met uw inboedel gebeurd tijdens de verhuizing. Er zijn meerdere soorten verhuisverzekeringen mogelijk die u kunt aanvragen als u verhuist met een verhuisbedrijf.

Verhuis verzekering

Meest voorkomende verhuisverzekeringen

De meest gekozen verhuisverzekeringen zijn:

- Garantiecertificaat Erkende Verhuizer
- All-risk verzekering
- Standaard verhuisverzekering

Garantiecertificaat Erkende Verhuizer

Als u uw kostbaarheden door een Erkende Verhuizer laat verhuizen, worden uw spullen tijdens de verhuizing verzekerd tot een bedrag van €100.000,-. U bent dan all-risk verzekerd binnen Nederland en het bedrag dat wordt uitgekeerd van uw beschadigde of gestolen spullen is gebaseerd op de nieuwwaarde. Het maakt bij een Erkende Verhuizer ook niet uit wie de schuldige is, dat scheelt ook een hoop gediscussieer en gedoe.

All-risk verhuisverzekering

Dit is een verzekering die vooral aangeboden wordt als u naar een ander land verhuist, aangezien u tijdens een internationale verhuizing geen beroep kunt doen op het garantiecertificaat. Het is zeer aan te raden om te controleren of een all-risk verhuisverzekering aangeboden wordt door het desbetreffende verhuisbedrijf. Ook met een all-risk verzekering wordt schade aan uw inboedel of diefstal van uw inboedel vergoed.

Standaard verhuisverzekering

Er bestaat ook een standaard verhuisverzekering. Deze wordt vooral aangeboden door verhuisbedrijven die niet aangesloten zijn bij het Erkende Verhuizer keurmerk. Hierbij ligt vaak het eigen risico hoger en de schade door uw eigen toedoen wordt niet altijd uitgekeerd. Per verhuisbedrijf gelden andere voorwaarden dus let hierbij goed op bij de keuze voor een verhuisbedrijf.

Verhuisbedrijven vergelijken

Wanneer u een verhuisbedrijf kiest aan de hand van een verzekering, wilt u ook graag zo goedkoop mogelijk uit zijn. Door verschillende verhuisbedrijven te vergelijken middels offertes, kunt u flink besparen op het inhuren van een verhuisbedrijf. Deze offertes zijn volledig vrijblijvend en gratis aan te vragen. Wacht daarom niet langer en vraag nu offertes aan om flink te besparen!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!