Verhuistips voor een soepele verhuizing

Mike avatar

Mike op 27-05-2014

Verhuizen naar een nieuwe woning is altijd spannend en leuk. Maar het is meestal ook erg hectisch en vermoeiend. Veel mensen schakelen een verhuisfirma in om te helpen bij het vele fysieke werk dat verricht moet worden.

verhuis tips

Handige verhuistips voor een soepele verhuizing

We zullen in dit artikel een aantal praktische verhuistips bespreken die kunnen helpen de verhuizing enigszins soepel te laten verlopen.

Verhuisdozen labelen
Het is handig om direct na het inpakken van iedere verhuisdoos even met een stift op de doos te schrijven naar welke ruimte de doos moet worden verhuisd. Zo kunnen de verhuizers deze meteen in de goede kamer neerzetten. Dit scheelt u een hoop tijd met het uitpakken straks.

Belangrijkste spullen als eerste uitpakken
Het is slim om op de verhuisdozen waar u spullen in stopt die u snel weer nodig zult hebben, denk bijvoorbeeld aan schoonmaakspullen en bestek & borden, iets te schrijven in de trant van 'Als eerste uitpakken'.

Kostbaarste bezittingen zelf verhuizen
Gebruik één a twee dozen om uw belangrijkste en meeste kostbare bezittingen in te stoppen en verhuis deze zelf. Zo weet u zeker dat deze spullen veilig mee verhuisd worden.

Vooraf alvast een inrichting bedenken
Het is handig als u vooraf alvast een inrichting bedenkt voor alle meubels. Zo kunt u direct aan de verhuizers doorgeven waar deze moeten komen te staan. Hierdoor hoeft u zelf niet meer met alle meubels te gaan slepen.

Eén tas inpakken alsof u er een weekendje tussenuit zou gaan
Pak één tas alsof u een weekendje weg zou gaan, hierin stopt u wat kleding en uw toilettas. Zo heeft u een aantal belangrijke spullen altijd direct bij de hand en dat kan handig zijn, aangezien het waarschijnlijk nog wel een tijdje rommelig zal zijn in uw nieuwe huis.

Een verhuislift gebruiken
Een verhuislift kan het het verhuizen behoorlijk efficiënter en lichter maken. Er hoeft niet telkens op en neer te worden gelopen om alle dozen en meubels op hun plek te zetten. Naast dat het gebruik van een verhuislift u veel tijd kan besparen, verhuist u uw spullen ook nog eens veel veiliger en voorkomt u eventuele beschadigingen aan uw meubels of muren.

Maak vrij snel uw bed op
Verhuizen kan erg vermoeiend zijn. Vergeet daarom niet om als een van de eerste dingen die u doet uw bed op te maken, zodat u lekker het bed in kan duiken als de vermoeidheid echt toeslaat.

Bonus tip

Als u een verhuislift of verhuisbedrijf wilt inschakelen dan is het aan te raden om meerdere offertes aan te vragen van verhuisfirma's en deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Op deze manier kunt u kiezen voor de firma die het best bij u past en kunt u ook aanzienlijk in kosten besparen.Laat een reactie achter, vinden we leuk!