Piano verhuizen, hoe?

Mike avatar

Mike op 05-10-2015

Een piano verhuizen. Denkt u dan ook direct aan al die home video's waarin het goed fout gaat? Lachen! Tot het bij uzelf gebeurt... Een piano verhuizen. Het is en blijft een vak apart!

Piano verhuizen

Een piano verhuizen

Zelf een piano verhuizen is een grote afrader. Met een gewicht wat makkelijk 300 kilogram kan bedragen tilt u een piano niet 1-2-3 op met wat sterke schouders. Daarbij komt ook nog eens de onhandige omvang. En dan spreken we nog niets eens van de enorme kwetsbaarheid en vaak ook grote waarde van een piano.

Nee. Een piano verhuizen kunt u beter overlaten aan een professionele verhuisfirma.

Piano verhuizen door een professional

Een professionele verhuisfirma kan uw piano zonder problemen voor u verhuizen. Zij zijn gespecialiseerd in dit soort klussen en hebben hier dagelijks mee te maken. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de betreffende piano wordt het aantal benodigde verhuizers bepaald. Het verhuizen van een piano gebeurt nooit via een trappenhuis maar altijd via een lift. Is er in uw woning geen lift aanwezig zal een verhuisfirma de piano verhuizen middels een verhuislift. Eenmaal in de verhuiswagen wordt de piano goed ingepakt. Meerdere lagen aan verhuisdekens en stretchfolie moeten de rit van A naar B zo veilig en comfortabel mogelijk maken voor uw piano. De stretchbanden zorgen er voor dat de piano gedurende de rit geen kant op kan en dus niet kan beschadigen aan de binnen- en/of buitenkant.

Veel verhuisfirma's zijn daarnaast goed verzekerd tegen schade aan uw eigendommen. Mocht het onverhoopt dan toch gebeuren dat uw piano tijdens de verhuizing schade oploopt blijft u niet achter met een kapotte piano. Al zal een professionele verhuisfirma er natuurlijk altijd naar streven de kans op een ongeluk tot een minimum beperken.

Verhuisfirma's vergelijken

Uw piano is u kostbaar en daarom loont het om verschillende verhuisfirma's met elkaar te vergelijken alvorens uw piano daadwerkelijk verhuist van de oude naar de nieuwe locatie. Extra bijkomstigheid wanneer u meerdere verhuisbedrijven met elkaar vergelijkt is dat u aanzienlijk kunt besparen op de verhuiskosten van uw piano. In veel gevallen verschillen prijzen onderling behoorlijk en soms kan de besparing die u kunt maken oplopen tot wel 40 procent!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!