Ik verhuis. Wat nu met gas en elektriciteit?

Mike avatar

Mike op 17-02-2015

Er komt veel kijken bij een verhuis. Wat nuttige informatie om alles wat makkelijker te maken is dan ook nooit verkeerd. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat uw energieverhuis vlot verloopt.

Ook wanneer u definitieve verhuisdatum nog ver voor u uit ligt is het handig bepaalde informatie alvast door te lezen. Het eerste wat u moet doen is uw energieleverancier waarschuwen, dit kan uiterlijk tot 7 dagen nadat u bent verhuisd.

Verhuis gas en elektriciteit

Energieovernamedocument

Het belangrijkste document is het energieovernamedocument, dit document moet op twee plaatsen ingevuld worden, uw nieuwe adres en uw vorige adres. Dat moet dus samen met de vorige bewoner van uw nieuwe huis en de nieuwe bewoner van uw vorige huis. Een van deze exemplaren is altijd voor u. Zorg dat u energieleverancier een kopie in handen krijgt.

Wat bij verschillende leveranciers?

Uiteraard kunt u de documenten voor uw oude en nieuwe adres tegelijk bezorgen aan uw leverancier. Wanneer u verschillende leveranciers heeft voor elektriciteit en gas dan dient u ervoor te zorgen dat beide een kopie krijgen.

Vermijd discussies

Wat een energieovernamedocument zo belangrijk maakt is dat u op deze manier alle relevante informatie verzameld en daarnaast alle discussies over de meterstanden uitsluit.


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!