Hoe besparen op verhuizing?

Mike avatar

Mike op 25-08-2015

Een verhuizing kan een dure overgang zijn naar een nieuwe woning. Maar gelukkig zijn er genoeg manieren om geld te besparen tijdens uw verhuizing.

Verhuizen besparen

Besparingsmogelijkheden bij een verhuis

Als u een verhuizing volledig laat verzorgen door een verhuisbedrijf dan kost een verhuizing u rond de 1000 euro bij een vrijstaande woning. Om dit bedrag flink te reduceren, staan er in dit artikel enkele tips om te besparen tijdens uw verhuizing.

Verhuis niet in het weekend

De eerste tip om te besparen op uw verhuizing is het goed plannen van de verhuisdag. Het beste is om te verhuizen op een doordeweekse dag, aangezien verhuisbedrijven toeslagen toepassen voor verhuizingen in het weekend. Bij een zaterdagse verhuizing komt er een toeslag van 25% op de verhuiskosten. Voor een zondag ligt dit percentage nog hoger, namelijk 75%.

Neem geen overbodige spullen mee

Daarnaast is het verstandig om geen oude spullen mee te nemen die u niet meer gaat gebruiken. Hoe meer spullen u heeft, des te hoger worden de verhuiskosten. Loop daarom voor de verhuizing uw inboedel na en kijk goed wat u wel en niet meer nodig heeft. Zo bespaart u ruimte en zo ook geld aangezien u minder verhuisritten nodig heeft.

Kijk of u een verhuiskostenvergoeding kan krijgen

Het is aan te raden om goed te controleren of u een verhuiskostenvergoeding kunt krijgen. Dit kunt u krijgen als u bijvoorbeeld genoodzaakt bent om te verhuizen voor een nieuwe baan. Zo zijn er enkele situaties waar u recht op een verhuiskostenvergoeding heeft. Deze vergoeding zorgt voor een voordelige verhuizing.

Bespaar extra door verhuisoffertes te vergelijken

Misschien wel de beste bespaartip is het vergelijken van verhuisbedrijven middels offertes. Deze offertes geven u een prima inzicht, welke verhuisspecialist u het voordeligst kunt helpen. Aangezien deze offertes gratis en vrijblijvend aan te vragen zijn, is het voor u een ideale mogelijkheid om flink te besparen op uw verhuizing.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!