Duurzaam verhuizen, hoe?

Mike avatar

Mike op 24-02-2016

Wanneer je gaat verhuizen is duurzaamheid niet het eerste waar je aan denkt. Toch is er een ware opmars in duurzaam verhuizen. Ontdek er alles over in onderstaand artikel. Lees snel verder!

Duurzaam verhuizen

Duurzaam verhuizen

Er komen steeds meer verhuisbedrijven die op duurzame wijze een verhuizing realiseren. Denk hierbij aan het verantwoord in- en uitpakken van de inboedel of het transporteren van de inboedel middels elektrische verhuiswagens. Door deze werkwijze ontstaat er minder vervuiling binnen het verhuisproces en draagt duurzaam verhuizen bij aan een schonere omgeving.

Elektrisch verhuistransport

Elektrische personen auto's zijn in opkomst, maar voor verhuiswagens is dit niet anders. Er zijn al flink wat verhuisfirma's overgestapt op elektrische verhuiswagens. Deze verhuiswagens hebben dezelfde capaciteit als een 'gewone' verhuiswagen, maar stoten logischerwijs veel minder CO2 uit en zijn bovendien vrijwel geluidsloos waardoor er ook minder geluidsoverlast wordt ondervonden van de verhuiswagen.

Duurzaam verhuismateriaal

Er wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van duurzame verhuismaterialen. Denk hierbij aan recyclebare noppenfolie of kunststof verhuisdozen. Kunststof verhuisdozen zijn een veel duurzamere oplossing dan de bekende kartonnen verhuisdozen die na een aantal verhuizingen simpelweg op raken en weggegooid moeten worden. Tevens worden deze kartonnen verhuisdozen veelal van houtpulp gemaakt waarvoor onnodig veel bomen worden gekapt. Kunststof verhuisdozen zijn dan ook een goede eerste stap naar duurzamer verhuizen.

Duurzaam keurmerk

Om duurzame verhuisfirma's te herkennen kun je kijken naar keurmerken die een duurzame beleidsbepaling garanderen. Het ISO 14001 keurmerk is hier een voorbeeld van. Bedrijven die in het bezit zijn van dit keurmerk gaan bewuster om met milieubelastende factoren als water, energie, papier en brandstof. Bedrijven krijgen dit keurmerk na een keuring van ISO (International Organization for Standardization).

Zelf bijdragen aan duurzamer verhuizen

Wanneer een verhuizing aanstaande is kun je zelf al maatregelen treffen om je verhuizing duurzamer te maken. Denk hierbij aan:

 • Oude huishoudelijke apparaten inleveren bij gemeente of winkels
 • Gebruik maken van recyclebaar verhuismateriaal
 • Milieuvriendelijke reinigingsmiddelen gebruiken bij het verhuizen
 •  

  Duurzaam én voordelig verhuizen?

  Meestal wordt bij duurzaamheid direct gedacht dat dit ook duurder is dan 'normaal verhuizen'. Dit is niet het geval. Je kunt namelijk én duurzaam, én voordelig verhuizen.

  Hoe?

  Door offertes op te vragen bij verschillende duurzame verhuisbedrijven. Op deze manier verzeker je jezelf er van dat je duurzaam verhuist voor de laagste prijs. In veel gevallen levert zo'n vergelijking je een besparing op die kan oplopen tot wel 40 procent.

  Vergelijk daarom altijd meerdere verhuisfirma's voordat je een definitieve keuze maakt!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!