Bedrijfsverhuizing, hoe werkt het?

Mike avatar

Mike op 11-08-2015

Bij een bedrijfsverhuizing staat efficiëntie centraal. Een zakelijke verhuis moet snel en geregeld verlopen zodat uw bedrijf weer snel aan het werk kan.

Bedrijfsverhuizing

Een verhuisbedrijf inhuren

Zakelijke verhuizers beschikken over enorm veel ervaring. U wordt dan ook geholpen met het veilig vervoeren van uw goederen naar de nieuwe locatie. Zakelijke verhuizers beschikken meestal over een keurmerk waardoor zij erkend worden. Wanneer u de hulp inschakelt van een professioneel verhuisbedrijf bent u in staat om deze onderneming geordend uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het verhuizen van uw complete productie- of machineruimten, opslagruimtes, werkplaatsen of kantoren.

Uw verhuizing plannen

U stelt samen met het verhuisbedrijf een plan op en hierin brengt u in kaart wat er precies allemaal verhuisd moet worden en wat er geruimd kan worden. Ook kunt u de volgorde aangeven van de verschillende onderdelen die verhuisd dienen te worden. Hiermee beperkt u de overlast voor uw medewerker. Er wordt door het verhuisbedrijf een verhuisdraaiboek gemaakt en aan u overhandigd. U bent dan van alles op de hoogte en kunt u tijdig uw werknemers en andere partijen op de hoogte brengen van geplande activiteiten.

Leg uw verhuisdagen vast

Wij raden u aan om rekening te houden met gewenste verhuisdagen, dit omdat de meeste verhuisfirma’s weekendtoeslagen rekenen. Een bedrijfsverhuizing in het weekend voorkomt hinder binnen uw bedrijf. Op zaterdag hanteren de bedrijven meestal een toeslag van 25% en op zondag 75%. Doordeweeks verhuizen kan dus flink schelen op de totaalprijs. Ook wanneer u met spoed wilt verhuizen betaalt u meer.

Kosten bedrijfsverhuizing

De kans is groot dat de kosten van de verhuizing fiscaal aftrekbaar zijn. De kosten zijn afhankelijk van:

De grootte van uw inventaris

Dit is de grootste kostenpost, afhankelijk van hoeveel u heeft wat verhuisd moet worden. Wanneer slechts één enkele afdeling verhuisd dient te worden zal de prijs uiteraard aanzienlijk lager uitkomen dan bij een verhuizing van het complete bedrijf.

Voorrijkosten en aanvullende diensten

Deze kosten zijn gerelateerd aan de vervoertijd die het bedrijf nodig heeft om naar het laad- en losadres heen en weer te rijden. Daarnaast bieden bedrijven ook vaak de optie om verschillende zaken te regelen zoals in- en verkoop en verhuur van kantoormeubilair.

Voordelig tarief & offertes

Het inschakelen van een verhuisbedrijf kan voordeliger zijn dan u misschien denkt. Wanneer u verhuis offertes aanvraagt van verschillende verhuisbedrijven uit uw regio en deze vergelijkt in prijs en kwaliteit kunt u tot wel 40% besparen.

Het aanvragen en vergelijken van offertes is snel, gemakkelijk, gratis en geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast en u kunt op uw gemakje het aanbod vergelijken.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!