12 tips om je woning sneller te verkopen

Mike avatar

Mike op 25-03-2016

Heb jij moeite om je woning te verkopen? Voordat je kan verhuizen, wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk je woning verkopen. Ontdek dan onderstaande 12 tips waarmee je je woning sneller zal verkopen. Lees snel verder!

verkoop woning sneller

12 tips om je woning sneller te verkopen

De meeste mensen hebben niet het budget om een reclame campagne op te starten om hun woning te verkopen. Met deze (low-budget) tips verkoop je je huis sneller zonder er veel in te hoeven investeren!

1. Bepaal de juiste (actuele) prijs

Het blijft moeilijk de juiste prijs te bepalen voor je woning. Vooral als je woning al wat langer te koop staat is het moeilijk om het bedrag wat je in je hoofd had zitten te verlagen. Laat de waarde van je woning door een expert bepalen. Nodig bijvoorbeeld 3 makelaars uit en vraag hun een inschatting te maken van de waarde van de woning. Pak hier het gemiddelde van en je hebt een goed idee wat je woning waard is.

2. Bepaal de juiste vraagprijs

Bij het verkopen van je woning krijg je te maken met biedingen. Soms hele mooie biedingen, maar vaak ook ongewenst lage biedingen. Verplaats jezelf in de positie van de kopers. Zou jij reageren op je eigen woning met de vraagprijs die je nu hanteert? Let er ook op dat je in de goede categorie zit. Een woning van € 299.000,- wordt gemakkelijker gevonden in databases (Funda of Immoweb bijvoorbeeld) dan een woning van € 305.000,-

3. Fraai en neutraal

Zoveel mensen, zoveel wensen en allemaal hebben ze een andere smaak. Wat jij juist heel mooi vindt in je woning (die muur met die knal-felle kleur), kan potentiële kopers juist afschrikken. Zorg er voor dat je woning fraai en neutraal oogt. Doe inspiratie op bij bijvoorbeeld de Ikea en kijk hoe zij de inrichting verzorgen. Ook zij proberen het voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk te maken. Goed om af te kijken dus!

4. Een flexibele makelaar

Zoek een makelaar die flexibel is. Je hebt niets aan een makelaar die alleen op bepaalde dagen bezichtigingen inplant. Kijk uit naar een makelaar die het geen probleem vindt om ook in het weekend of de avonduren met zijn vak bezig te zijn.

5. De presentatie van de makelaar

Een makelaar schakel je in om je woning te verkopen. Zijn presentatie moet dan ook in orde zijn. Een persoonlijk verhaal, goede foto's en de verkooptekst; het zijn drie verschillende zaken en daarom is het goed om de makelaar hierop te controleren. Ben je niet tevreden? Ga dan op zoek naar professionals die wel een goede verkooptekst kunnen schrijven of een fotograaf die betoverende foto's voor je maakt.

6. Bel geïnteresseerden na

Mensen die je woning zijn komen bezichtigen en vervolgens niets meer laten horen zijn ergens over gevallen. Niet letterlijk, maar er is iets aan je woning wat hun niet aansprak of wat een bezwaar kan zijn. Veel makelaars bellen geïnteresseerden niet na en hierdoor zul je nooit te weten komen waarom geïnteresseerden afhaken. In het beste geval kun je het probleem gemakkelijk oplossen en heb je een deal. In het andere geval sluit je geen deal, maar weet je wel waar je verbeteringen in aan zou kunnen brengen.

7. Adverteren op woningwebsites

Websites als Funda en Immoweb worden dagelijks door duizenden mensen bezocht. Je potentiële kopers bekijken zeker weten vergelijkbare woningen op dit soort sites dus zorg dat jouw woning hier ook tussen zit. Zorg dat je advertentie compleet en volledig is. Hoe meer gegevens ingevuld worden en hoe meer informatie er wordt gegeven, hoe groter de kans dat je woning opvalt. Zorg daarnaast natuurlijk voor kwalitatieve foto's en eventueel een video rondleiding.

8. Houdt de advertentie up-to-date

Staat je woning al wat langer te koop en heb je de foto's afgelopen najaar laten trekken toen de bomen hun bladeren begonnen te verliezen? Misschien is het dan een goed idee om nieuwe foto's te laten nemen in het voorjaar wanneer de tuin mooi tot leven begint te komen. Hetzelfde geldt voor aanpassingen in de woning die je tussentijds hebt gedaan. Vul je advertentie aan met relevante en nieuwe informatie.

9. Voeg extra's toe aan je advertentie

Je kunt extra's toevoegen aan je advertentie zoals een 360° foto/video of een plattegrond van de woning. Uit onderzoek is gebleken dat geïnteresseerden advertenties met zulke extra's langer bekijken en dat er vaker contact wordt gezocht.

10. Open huizen dag

Het grootste bezwaar van de open huizen dag blijft voor veel mensen de grote groep snuffelaars die wél rondkijken in je woning, maar niet oprecht geïnteresseerd zijn in kopen. Toch kan het zomaar voorkomen dat juist jouw potentiële koper op de open huizen dag komt rondkijken in jouw woning. Ook kan het zijn dat de groep snuffelaars mond op mond reclame voor je verzorgt en dat via via mensen toch nog bij jouw woning uitkomen.

11. Gebruik Social Media

Nergens waar mensen zoveel online tijd doorbrengen als op social media. Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en alle andere platformen zijn ideale manieren om je woning onder de aandacht te brengen en het mooiste is dat het je helemaal niets kost. Nadeel is wel dat je privacy in het geding komt. Iedereen kan immers je naam en adres zien.

12. Wees creatief

Bedenk manieren om je woning onder de aandacht te brengen die los staan van de geijkte manieren. Doe gek en wees creatief. Voorbeeld? Maak een groot bord met foto's en draag deze bij je met carnaval of een ander groot evenement. Gek misschien, maar mensen zullen het onthouden en wie weet verkoop jij door deze tip sneller je woning!

Aan de slag en de verhuis kan beginnen! Heb jij zelf nog een leuke tip die in dit rijtje thuis hoort? Laat het ons weten via een reactie!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!