11 Tips voor inpakken bij een verhuizing

Mike avatar

Mike op 05-01-2016

Een verhuizing brengt op zichzelf al voldoende stress met zich mee. Zorg er daarom voor dat het inpakken een fluitje van een cent wordt met onze 11 handige tips!

Verhuis inpak tips

11 tips die helpen bij het inpakken voor een verhuizing

Met deze handige tips weet u zeker dat u op de verhuisdag zelf (en daarna bij de aankomst in de nieuwe woning) u zich geen enkele zorg meer hoeft te maken over uw inboedel.

1. Vuilniszakken om kleding

Waarom alle kleding uit de kast halen, in dozen stoppen en weer uitpakken in de nieuwe woning als het ook mogelijk is om de kleding op hangers te laten en direct terug in de kast te hangen in de nieuwe woning? Bind met een vuilniszak meerdere kledingstukken (inclusief de hangers) bij elkaar en laadt ze direct vanuit de kast in de verhuiswagen. Bij aankomst in de nieuwe woning haalt u de vuilniszak van de kleding af en kunt u zonder problemen de kleren terughangen in de kast. Gebruik uiteraard wel stevige vuilniszakken en bindt niet al teveel kleren bij elkaar in één pakketje.

2. Pak servies in met handdoeken

Het servies moet mee, de handdoeken moeten mee. Sla twee vliegen in één klap en wikkel het servies in de handdoeken. Maak kleine pakketjes (bijvoorbeeld max. 2 of 3 borden) en plak de pakketjes dicht met verpakkingstape. Extra tip: plaats borden verticaal in verhuisdozen. Op deze wijze zullen ze minder snel breken.

3. Pak glazen in met sokken

In navolging van de vorige tip kunt u natuurlijk ook gewoon glazen en vazen inpakken in kledingstukken. Doe wel wat kranten of noppenfolie in de glazen als opvulling.

4. Sluit flesjes en flacons af met folie

Niets zo vervelend om te moeten concluderen dat een flesje shampoo is gaan lekken in een verhuisdoos. Sluit flesjes en flacons af met een stukje huishoudfolie en draai vervolgens pas de dop er op. Succes verzekerd!

5. Vervoer boeken in rolkoffers

Boeken zijn zwaar en dozen vol boeken zijn lastig te tillen. Bezit u een rolkoffer? Doe de boeken hierin. Zo slaat u weer twee vliegen in één klap en rolt u gemakkelijk de koffer naar de verhuiswagen in plaats van te moeten tillen.

6. Wikkel kasten in met beschermfolie

Door de kasten in te wikkelen met beschermfolie zijn de kasten niet alleen beschermd tijdens de rit, maar kunnen ook laatjes en deuren niet openklappen tijdens het tillen. Lichte materialen kunt u hierdoor ook gewoon in de laden laten zitten, wat weer inpakken scheelt.

7. Houdt schroeven bij elkaar

Wanneer meubels uit elkaar geschroefd worden wil er nog wel eens wat zoek raken. Voorkom dit door alle schroeven en overige kleine onderdelen in zakjes te steken en deze vast te plakken aan het meubel. Zo houdt u alles netjes bij elkaar en kunnen de meubelen in de nieuwe woning vlot in elkaar geschroefd worden.

8. Fotografeer snoeren

We zijn nog niet zover dat alles draadloos is en dan is het goed om te weten welke stekker precies in welke opening moest. Vooral bij TV installaties of computersystemen is het erg handig om een foto te maken voordat u alles ontkoppelt. Zo hoeft u in de nieuwe woning slechts een blik op de foto te werpen om te weten hoe de boel precies in elkaar steekt.

9. Kleurcodes gebruiken voor de verhuisdozen

Op de verhuisdozen schrijven voor welke ruimte deze bestemd is, is een oplossing. Maar werken met verschillende kleuren tape is vele malen effectiever. In één oogopslag is zo te zien in welke ruimte de verhuisdoos terecht moet komen. Extra tip: plak in de nieuwe woning op iedere toegangsdeur van een ruimte de juiste kleur tape. Zo hoeft u zelf geen aanwijzingen te geven aan de verhuizers, vrienden en/of familie, maar kunnen zij zelf zien in welke ruimte de doos neergezet mag worden.

10. Maak een 'first-night-box'

Na de verhuizing zult u vast uitgeput zijn. Maar weinig mensen zullen zin hebben om in de dozen op zoek te moeten gaan naar tandenborstels, nachtcrème, lenzenvloeistof etc. Prepareer daarom van tevoren een doos met spulletjes die u (en uw medebewoners) die eerste nacht in de nieuwe woning zeker nodig zullen hebben.

11. Neem niet alles mee...

De verleiding is vaak groot, maar een verhuizing is een prima moment om afstand te doen van zaken die u toch niet gebruikt. Neem daarom niet alles mee en gooi (of geef) weg wat u niet meer nodig heeft.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!