Bedrijfsverhuizing

Een bedrijfsverhuizing is vaak een lastige en flinke klus. Toch komen ze vaak voor. In België verhuizen zo'n 30.000 bedrijven per jaar. Efficiëntie is hierbij erg belangrijk. Een zakelijke verhuizing moet vaak namelijk snel en goed geregeld verlopen, zodat het werk van het bedrijf weer snel opgepakt kan worden.

Bedrijfsverhuizing

Inschakelen van een verhuisfirma

Er wordt bij een bedrijfsverhuizing dan ook vaak gekozen om een professionele verhuisfirma in te schakelen. Zo'n bedrijf is uiterst ervaren in efficiënt verhuizen. U bent er van verzekerd dat alle goederen, meubels en andere belangrijke spullen veilig worden getransporteerd.

Samen met het verhuisbedrijf wordt in kaart gebracht wat er verhuisd dient te worden en wat er eventueel kan worden geruimd. Er kan precies aangegeven worden welke afdelingen in welke volgorde moeten worden verhuisd. De verhuisplanning wordt zo opgesteld dat de alle medewerkers er zo min mogelijk last van hebben. Er wordt hiervoor doorgaans een verhuisdraaiboek opgesteld. Hierin wordt dan precies beschreven door wat er door wie en wanneer gebeurd.

Verhuisdagen inplannen

Het lijkt aantrekkelijk om een bedrijfsverhuizing in het weekend te plannen, zo zullen vaak de bedrijfsactiviteiten minder worden gehinderd. Maar het is goed om te weten dat de meeste verhuisfirma's een zogenaamde weekendtoeslag hanteren. Zo wordt er op zaterdag vaak een toeslag van 25 procent gehanteerd en op zonder een toeslag van 75%. Het kan dus flink in kosten schelen om de verhuis juist door de weeks in te plannen.

Kosten bedrijfsverhuizing

De opbouw van verhuiskosten van een verhuisbedrijf zijn afhankelijk van de grootte van de bedrijfsinventaris en de grootte van de verhuisploeg. De kosten voor een professionele verhuizer kunnen uiteen lopen van zo'n €20 tot €30 per uur. Daarnaast worden er in de meeste gevallen ook voorrijkosten berekend en kunnen er kosten in rekening worden gebracht voor eventuele aanvullende verhuisdiensten.

Om eenvoudig de beste prijs te verkrijgen voor uw bedrijfsverhuizing is het aan te raden om verhuis offertes aan te vragen bij diverse verhuisfirma's uit uw regio. Deze kunt u vervolgens gemakkelijk naast elkaar leggen en vergelijken op prijs en kwaliteit, zo kiest u eenvoudig voor de verhuisfirma met de voor u beste prijs-kwaliteit verhouding!

Vragen

Dat mag altijd.

Onze verhuisfirma's bevinden zich altijd in uw regio. We sturen uw offerte-aanvraag op basis van uw postcode door naar de dichtstbijzijnde verhuisfirma's.
Omdat u van meerdere verhuisfirma's (maximaal 6) een offerte krijgt, kunt u eenvoudig vergelijken en besparen op uw verhuis!
Jazeker! U beslist altijd zelf of u de verhuisfirma uiteindelijk inschakelt. De offerte-aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend.